Požar v okolici Skradina: na pomoč priskočili gasilci z drugih delov Hrvaške

Datum 20.8.2012 11:41:38 | Kategorija: Evropa

Na Hrvaškem se gasilci še vedno borijo z ognjem v okolici Skradina. Z ognjenimi zublji se je najprej borilo okoli 100 gasilcev, a so se jim pridružili še z drugih delov Hrvaške. Na terenu je tako okoli 160 gasilcev in 45 gasilskih vozil.
Hrvaški gasilci se še vedno borijo z ognjem, ki je zajel območje v okolici Skradina. Gori borov gozd. Po poročanju časnika Index.hr so kraj zapustile zračne sile, ki so pomagale pri gašenju.

Požar pa še vedno gasijo člani državne intervencijske skupine Split, županijske gasilske enote in enote z drugih delov Hrvaške. Skupno je zdaj na terenu okoli 160 gasilcev in 45 gasilskih vozil.

52 gasilcev in 13 gasilskih vozil z drugih delov Hrvaške je bilo na kraj napotenih že ponoči, poroča Index.hr.

Včeraj so požar gasili štirje canadairi, air tractor in helikopter. Požar so gasili tudi državna intervencijska skupina iz Šibenika in županijski gasilci, vsega skupaj je bilo na kraju okoli 100 gasilcev in 30 gasilskih vozil. Kot poroča Dnevnik.hr, gori okoli 300 hektarjev.

Med včerajšnjim gašenjem bi se skoraj zgodila tragedija. Pet gasilcev je namreč ostalo ujetih v ognjenem obroču. A na srečo so se rešili brez posledic, na pomoč so jim namreč priskočili canadairi, ki so pogasili ogenj in jim tako pomagali, da so prišli iz ognjene ječe.

Požar v okolici Trogira - 2

V soboto so gasilci dobili bitko z ognjenimi zublji v bližini Trogirja. (Foto: dnevnik.hr)

Gasilcem pa je uspelo pogasiti požar na območju Kistanja pri Zečevem. Ogenj se je razširil iz zadrske županije z območja Dobropoljci–Stankovci. Požar je zajel 40 hektarjev trave in nizkega rastlinja. Pri gašenju je sodelovalo 32 gasilcev in 10 vozil.

Pri kraju Sitno Donje v bližini Splita je ponoči potekala sanacija pogorišča. Pri gašenju so sodelovala tri letala canadair in dva helikopterja. Skupno je bilo na kraju 82 gasilcev z 27 vozili. Pogorela sta borov gozd in trava.

Tudi požari, ki so včeraj goreli v zadrski župniji, so pogašeni. Pri kraju Biljane Donje je zgorelo 15 hektarjev trave in nizkega rastlinja. Pri gašenju so sodelovali dva air tractorja, 19 gasilcev in pet gasilskih vozil. Pri Galovcu sta prav tako gorela trava in nizko rastlinje. Požar, ki je pogašen, so gasili air tractor, 34 gasilcev in 10 gasilskih vozil, še poroča Index.si.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6774