Požar na meji s Hrvaško se je razširil, gasilci ga lahko le opazujejo

Datum 20.8.2012 11:40:38 | Kategorija: Evropa

Požar, ki je v soboto popoldne izbruhnil na prepadnem terenu v občini Osilnica, se je še razširil. Gasilci ga zaradi nedostopnosti terena lahko le spremljajo od daleč, z zraka pa ga poskušata gasiti vojaška helikopterja.
Požar, ki se je v soboto popoldne razplamtel na območju med vasjo Belica, Taborsko steno in Dragarskim vrhom v občini Osilnica, se je čez noč razširil in napreduje proti vrhu območja, kjer ga bodo lažje zaustavili, je povedal predsednik tamkajšnjih prostovoljnih gasilcev Cveto Vesel.

Po podatkih Centra za obveščanje RS se je požar razplamtel na območju, ki obsega približno 45.000 kvadratnih metrov.

Po njegovih besedah so njihovi gasilci od sobote popoldne na terenu, vendar pa zaradi pečin in nedostopnega območja požar lahko spremljajo le od daleč. Davi si ga je iz zraka ogledala tudi posadka helikopterja Slovenske vojske, ki je glede na oceno pripravila načrt za nadaljevanje gašenja požara. Enako kot v nedeljo naj bi požar gasila dva vojaška helikopterja, ko bo ta dosegel vrh omenjenega območja in položnejše, lažje dostopno zemljišče z gozdom in podrastjo, pa se jima bodo pridružili tudi gasilci na tleh, je dodal.

Požar sicer ne ogroža naselij in kakršnih koli gospodarskih objektov ali električnih vodov, kdaj jim ga bo uspelo omejiti, pa je težko napovedati, je še povedal Vesel.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6773