Terorizem v Avstraliji?

Datum 23.2.2005 13:54:30 | Kategorija: Svet

Melbourne | 23.2.2005 | Reuters

Obiskovalci nakupovalnega centra v Melbournu so zboleli za enakimi simptomi kot obiskovalci letališča dva dni prej. Simptome bi lahko povzročila kemijska bomba.
.
spacer
spacer

nakupovalni center
Slika je simbolna (Foto: Reuters)
V večjem nakupovalnem centru v avstralskem Melbournu so morali evakuirati 2000 ljudi, potem ko so našli sumljivo napravo in se je več gostov začelo pritoževati zaradi slabosti in glavobola, nekaj jih je tudi bruhalo. Naprava, ki so jo našli gostinskem delu centra, bi lahko bila bomba, zato so takoj poklicali pirotehnike. Ti so jo pregledali s pomočjo rentgena, vendar še ni znano, ali gre res za bombo.
V Melbournu je to že drugi preplah, po tem ko so v ponedeljek z letališča za notranje lete "Virgin Blue" morali zaradi podobnih simptomov evakuirati vse potnike in letališče zapreti. 45 ljudi so prepeljali v bolnišnico, še sedaj pa se ne ve, kaj je simptome povzročilo. Gasilci so letališče že pregledali, a niso našli nobenih mehanskih poškodb, ki bi lahko povzročile uhajanje kemikalij.
Do sedaj v Avstraliji še ni bilo terorističnih napadov, vendar sta pred tremi leti 202 Avstralca umrla ob terorističnih bombardiranjih nočnih klubov v Indonezijskem Baliju.
vir:24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=677