Gori gozd na območju Stovca

Datum 19.8.2012 15:46:05 | Kategorija: Slovenija

Na območju Stovca v občini Tržič je zagorelo v gozdu. Po prvih podatkih gasilcev, ki so že na terenu, je stanje resno. Gasilcem pa še ni uspelo pogasiti požara, ki je zajel borov gozd in podrast v občini Osilnica. Na pomoč sta priskočila dva helikopterja Slovenske vojske.
Okoli 12. ure je v občini Tržič na območju Stovca zagorelo v gozdu. Po prvih podatkih gasilcev, ki so že na terenu, je stanje resno. Več informacij zaenkrat ni znanih.
Pogled na požar v bližini Osilnice iz Čabra

Bralec nam je poslal fotografijo pogleda na požar iz Čabra. Kot je zapisal, je dolina reke Čabranke vsa v dimu, helikopterji pa že od jutra gasijo požar. (Foto: Bralec Herman)

Včeraj popoldne sta na območju nad vasjo Belica–Taborska stena–Dragarski vrh v občini Osilnica zagorela borov gozd in podrast, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Požar na površini 150 x 300 metrov na nedostopnem in prepadnem terenu so gasili gasilci PGD Osilnica. Na pomoč sta priskočila tudi dva helikopterja Slovenske vojske.

Kot je za 24ur.com dejal predsednik PGD Osilnica Cveto Vesel, gašenje nadaljujejo tudi danes. Na terenu sta dva helikopterja, ki gasita na vsakih deset minut. Dejal je, da sta v jutranjih urah s poveljnikom pregledala teren. Zaradi nedostopnosti ga gasilci ne morejo gasiti, zato sta na pomoč priskočila helikopterja. Kot je zagotovil Vesel, ogenj ne ogroža nobenega naselja.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/na-delu-se-vedno-dva-helikopterja-sv-ogenj-ne-ogroza-naselij.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6769