Požar v okolici Trogirja, ki je ogrožal tudi hiše, pod nadzorom

Datum 19.8.2012 13:36:30 | Kategorija: Evropa

V bližini Trogirja je izbruhnil velik požar, ki je ogrozil tudi hiše v mestu. Gasilcem je sprva požar uspelo lokalizirati in ubraniti hiše, potem pa so se ognjeni zublji spet razplamteli. Požar so nato končno ukrotili.
Požar, ki je včeraj zvečer zajel okolico hrvaškega Trogirja, je delno pod nadzorom. Ogenj, ki je včeraj okoli 23. ure izbruhnil na deponiji smeti v mestu Plano, je ušel izpod nadzora.

Ponoči se je ogenj hitro razširil na okoliške hribe in zajel veliko površino in v jutranjih urah začel ogrožati hiše v okolici Trogirja. Z ognjenimi zublji se borijo lokalni gasilci, ki so jim sprva na pomoč priskočili tudi kolegi iz Splita, požar pa so gasili tudi s pomočjo dveh helikopterjev in treh gasilskih letal, so sporočili s hrvaške uprave za zaščito in reševanje. Na delu je več kot 100 gasilcev z 29 vozili.

Gasilcem je sprva požar uspelo lokalizirati in ubraniti hiše, popoldne pa so se ognjeni zublji spet razplamteli. Proti večeru so požar uspeli spraviti pod kontrolo.

V požaru je zgorelo 600 hektarjev trave, nizkega rastlinja in borovega gozda.

Gasilcem je medtem uspelo uspešno pogasiti tudi požar pri kraju Imotski, kjer je zgorelo okoli 12 hektarov borovega gozda. Pogasili so tudi travniški požar pri kraju Primorski dolac, kjer je zgorelo okoli 300 hektarov trave in nizkega rastlinja.

Je pa v petek izbruhnil tudi požar nad Omišem pri Splitu, ki ga je gasilcem vendarle uspelo lokalizirati. Pri gašenju so pomagali tudi lokalni prebivalci in turisti, ki so gasili tudi z vodo iz bazenov, je poročala Slobodna Dalmacija. Zgorelo je sicer okoli 150 hektarov trave in nizkega rastlinja.

www.24ur.com, foto in video

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6768