Delavca z žerjavom rešila žensko iz ognjenih zubljev

Datum 17.8.2012 13:52:14 | Kategorija: Svet

60-letna ženska je ostala ujeta v svojem stanovanju, ki ga je zajel ogenj. Stekla je na balkon, kjer sta jo videla dva gradbena delavca. Ker se je iz stanovanja valil gost dim in gasilcev še ni bilo, sta delavca z žerjavom žensko rešila z balkona.
Reševanje na Kitajskem
Reševanje na Kitajskem

Delavca sta se reševanja lotila na lastno pest, saj sta videla, da ženski zmanjkuje časa.

Ko je v kitajskem mestu Šudžov zagorelo stanovanjsko poslopje, je 60-letna ženska ostala ujeta v stanovanju. Umaknila se je na balkon, kjer je klicala na pomoč.

Na pomoč sta ji takoj priskočila dva delavca z bližnjega gradbišča. Ko sta videla oblak dima, ki se je valil iz stanovanja, sta ugotovila, da gasilci ne bodo prišli pravočasno.

Eden od delavcev je pripeljal žerjav, drugi pa je splezal do kavlja na žerjavu in se pripel nanj. Kolega ga je nato vzdignil do balkona, kjer je 60-letnico pripel nase. Delavec, ki je upravljal žerjav, ju je nato spustil na streho sosednje stavbe.

Medtem so na kraj prispeli gasilci, ki so pogasili ogenj. Žensko pa so nato odpeljali v bolnišnico. 60-letnica sicer ni imela hudih poškodb, saj so jo kmalu izpustili iz bolnišnice.

"Še nikoli nisem z žerjavom dvignil človeka, a sem to vseeno storil, saj je bil to edini način, da rešimo žensko," je dejal delavec, ki je upravljal žerjav. Delavec, ki se je na žerjavu dvignil do balkona, pa je dejal, da je vajen dela na velikih višinah in da ni mogel gledati ženske v nevarnosti ter stati križem rok.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6761