ČRNI KAL:Neuradno naj bi tudi že ovadili neznanega storilca

Datum 14.8.2012 11:48:37 | Kategorija: Slovenija

Policisti so zaradi požara, ki je v petek izbruhnil pri Črnem Kalu, prejeli eno prijavo, ki jo še preverjajo. Za zdaj niso nikogar pridržali, še vedno pa zbirajo dokaze.


http://www.rtvslo.si/crna-kronika/pozar-pri-crnem-kalu-policija-prejela-prijavo/289352
Neuradno naj bi zaradi požara že podali kazensko ovadbo zoper neznano osebo, poročajo mediji, uradno pa policija še vedno zbira obvestila in dokaze ter o tem, zakaj je zagorelo, ne želi ugibati.

Policija prav tako še vedno raziskuje vzroke požara pri vasi Obrov v občini Hrpelje-Kozina, v tem primeru pa niso prejeli nobene prijave, je še pojasnil predstavnik policijske uprave Koper Dimitrij Marušič.

Ob tem so na koprski policijski upravi opozorili, da so posamezniki v petek popoldan in v soboto svoja vozila parkirali na cesti in želeli opazovati požar, s čimer so ovirali vožnjo gasilskih vozil.

Gasilci na pogorišču še vedno dežurajo
Na pogorišču med Črnim Kalom in Črnotičami je zdaj sicer mirno, je pojasnil poveljnik operative koprske gasilske brigade Denis Glavina in dodal, da je na terenu 15 gasilcev. V nedeljo popoldne je še dvakrat zagorelo na manjšem območju, a so ogenj pogasili. Vse od sobote namreč na pogorišču izvajajo požarno stražo.

V prihodnjih dneh se bodo prilagajali razmeram na terenu in če se požari ne bodo ponavljali, bodo zmanjševali dežurstva oz. vršili le še obhode po požarišču, je še pojasnil Glavina in dodal, da nevarnost tlenja zaradi suše in samega območja z borovci še vedno ostaja, zato bodo koprski poklicni gasilci obhode zagotovo opravljali še ves teden.

Gasilo okoli 500 ljudi
Oba požara, zaradi katerih so v petek med drugim zaprli več izhodov primorske avtoceste, je več sto gasilcev tudi s pomočjo enega italijanskega in več slovenskih helikopterjev do sobote obvladalo in preprečilo, da bi ogenj zajel bližnja naselja. Požar med Črnim Kalom in Petrinjami je zajel okoli 325 hektarjev površin. Zagorelo je predvsem območje borovcev in manjši del travnika. Pri Obrovu pa je požar zajel okoli 230 hektarjev površin. Tudi tam so goreli borovci in travnikiNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6754