Junija bodo proslavili 50-letnico GD Gočova

Datum 22.2.2005 16:34:14 | Kategorija: Slovenija

V krajevni skupnosti Sv. Trojica v Slovenskih goricah med številnimi društvi delujejo tudi tri prostovoljna gasilska društva. Med temi je tudi Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Gočova, ki letos praznuje 50-letnico obstoja.


V PGD Gočova bolj ali manj aktivno sodeluje 52 članov, od tega 16 žensk, 33 mladincev, mladink, pionirjev in pionirk, osem veteranov in 46 podpornih članov, je na občnem zboru povedal poveljnik društva Milan Šalamun. Gočovski gasilci so imeli v minulem letu več preventivnih aktivnosti, udeleževali so se vaj in med drugim izvedli tudi društveno vajo na objektu Gočova 61, katere glavni cilj je bil preveriti hitrost odziva gasilcev. Z rezultatom so bili zelo zadovoljni.

Še najbolj so zadovoljni, da jim že tri leta ni bilo treba gasiti požarov v domačem okolišu. V lanskem letu so pridobili štiri gasilce, ki so končali drugi del tečaja za naziv gasilec. Dva člana sta opravila tečaj za ravnanje z radijskimi zvezami, štirje gasilci pa so opravili tečaj za nosilce izoliranih dihalnih aparatov.

Na občnem zboru so tudi sklenili, da bodo 50-letnico uspešnega delovanja društva slovesno proslavili v soboto, 24. junija 2005.
Franc Bratkovič
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=675