Hrvaška: z Velebita rešili 26 nemških otrok

Datum 11.8.2012 19:29:50 | Kategorija: Evropa

Nemški turisti so se izgubili na Velebitu in primorani so bili poklicati na pomoč hrvaško gorsko reševalno službo. Ta je 28 turistov, med njimi 26 mladoletnikov, našla prestrašene in objokane, v popolnoma neprimerni opremi za teren, kjer so se znašli.
http://24ur.com/novice/svet/hrvaski-gorski-resevalci-z-velebita-resili-26-nemskih-otrok.html
Reševanje ponesrečenega plezalca


Hrvaška gorska reševalna služba ima letošnje poletje polne roke dela. Ponoči so morali s severnega dela Velebita reševati 28 nemških turistov, 26 od njih je bilo mladoletnih.

Nemški turisti so se včeraj popoldne odpravili na planinsko pot, a ubrali so nemarkirane steze in tako so se morali več ur prebijati po neprehodnih zaraščenih stezah. Zvečer so, ko so se znašli ujeti na stezi, ob kateri je bil le prepad, vendarle na pomoč poklicali reševalce. Ti so se do njih prebili okoli pol štirih zjutraj. Ko so jih končno spravili z Velebita, se je že zdanilo, poročajo hrvaški mediji.

Kot so po uspešni akciji zapisali hrvaški gorski reševalci, so se ''neizkušeni turisti utaborili na najverjetneje najslabšem mestu na poti in se tako izpostavili še močnih sunkom burje.'' Otroci so ležali v travi, med grmovjem, na goli zemlji, so dodali reševalci.

''Njihova oprema pa je bila popolnoma nasprotna tisti, ki bi jo za takšen teren potrebovali. Oblečeni so bili namreč le v kratke hlače in sandale oziroma športne copate,'' so še opisovali reševalci in dodali, da so bili mladoletniki, ko so jih našli, objokani in zelo prestrašeni. A na njihovo veselje ima ta zgodba srečen konec.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6747