Zaradi požara v živalskem vrtu nekaj ptic na aparatih

Datum 9.8.2012 17:07:37 | Kategorija: Slovenija

V ljubljanskem živalskem vrtu je v prostorih , v katerih so nastanjeni ptiči izbruhnil manjši požar, ki so ga pogasili gasilci. Prezračili so tudi prostore in evakuirali živali, nekaterim pa nudili tudi pomoč.
Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je danes malo po 14. uri v ljubljanskem živalskem vrtu zagorelo v stavbi za ptiče. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so požar pogasili, prezračili prostore in evakuirali živali na prosto.

Iz živalskega vrta pa so nam sporočili, da se je najverjetneje vnela neonska žarnica v prostorih zelenokrilih ar. Nenavaden vonj in dim je sprva opazila naključna obiskovalka in takoj o tem obvestila najbližjo oskrbnico.Zaposleni so nemudoma ukrepali in pogasili prve plamene in tleči material, težave pa je povzročil strupen in gost dim, ki je zajel hodnik ptičje stavbe. Večina ptic se je umaknila v zunanje dele bivališč, v dimu pa so ostali ujeti zelenokrile are, beli kakadu in kakadu goffini. Are, ki so najbližje vhodu so evakuirali zaposleni, ostale pa so rešili gasilci v dihalnih aparatih-IDA. Gasilci so tudi zaprli vsa vrata in lopute, da se papige ne bi vrnile v notranje prostore, nato pa hodnik temeljito prezračili. Akcija je bila zaključena že malo po tretji uri.

Rešili so vse papige, po prvih ocenah pa tudi ni bilo večje materialne škode. Nekaj ptic, ki so bile dimu najdlje izpostavljene so nemudoma prenesli v veterinarsko ambulanto, kjer so jih oskrbeli s kisikom, saj so že kazale prve znake zastrupitve z dimom.

P.s.:V živalskem vrtu pa še opozarjajo, da ni bilo malo radovednih obiskovalcev, ki so bili tam tudi v družbi svojih otrok. Namesto, da bi upoštevali navodila, naj se umaknejo ter tako poskrbijo za svojo varnost in varnost otrok, hkrati pa dajo prostor nujnemu ukrepanju, jih je veliko v roke vzelo fotoaparat in kamero ter tako tešilo svojo radovednost!!!!???!!!!
vir 24 urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6737