Na tovornjaku požar najverjetneje povzročilo pregretje

Datum 4.8.2012 10:04:52 | Kategorija: Slovenija

Na primorski avtocesti je v celoti zgorelo poljsko tovorno vozilo. Po doslej zbranih podatkih bi lahko požar povzročilo pregretje vozila. Zgoreli tovornjak je povzročili več deset kilometrov dolge zastoje na primorski avtocesti.
Zgoreli tovornjak na primorski avtocesti

Zgoreli tovornjak na primorski AC (Foto: Barbara Novak)

Nekaj pred 7. uro so Policijsko upravo Ljubljana obvestili o požaru na tovornem vozilu na relaciji avtoceste Vrhnika–Lom, za Štampetovim mostom. Na kraj so se takoj odpravili tako policisti kot gasilci, ki so tovornjak tudi pogasili.

Po doslej zbranih podatkih je popolnoma zagorelo tovorno vozilo znamke Daf, poljskih registrskih številk, so sporočili s PU Ljubljana. Trenutno policisti še opravljajo ogled kraja požara in ugotavljajo točen vzrok za požar. Glede na do zdaj zbrane podatke pa bi lahko požar povzročilo pregretje vozila, so dodali.

Med gašenjem tovornjaka je bila avtocesta proti Kopru popolnoma zaprta, nastali in ostali so dolgi zastoji.

Promet na tej relaciji dodatno ovirajo še dve vozili v okvari, na relaciji med Brezovico in Logom pa so se zgodile tudi tri prometne nesreče z materialno škodo, so zapisali na PU Ljubljana, kjer vse voznike pozivajo, naj bodo strpni ter spoštujejo cestnoprometne predpise in upoštevajo navodila policistov.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6720