Gasilcem uspelo omejiti velik požar pri Poreču

Datum 1.8.2012 22:11:34 | Kategorija: Evropa

Pri Poreču je izbruhnil velik požar, ki je uničil več kot sto hektarjev rastlinja. Ogenj so proti večeru ob pomoči štirih letal za gašenje uspeli spraviti pod nadzor.
Ponekod so se ognjeni zublji približali tudi hišam, gasilcem pa je gašenje oteževal močan veter, ki je spreminjal smer. Prav zaradi močnega vetra se je požar, ki je izbruhnil okoli poldneva, tudi tako hitro razširil.
Poreč
Pri gašenju požara v okolici Poreča je sodelovalo tudi tudi okoli 40 meščanov. Foto: EPA

Jutarnji list je poročal, da so proti večeru gasilci uspeli zaustaviti napredovanje ognja. Pri gašenju so sodelovali vsi poreški gasilci, ki so jim na pomoč priskočili še kolegi iz Buzeta, Umaga, Rovinja in Pazina.

Najhuje je bilo pri kraju Jurići, kjer se je ogenj približal hišam na okoli sto metrov. Gost dim se je lahko videlo tudi iz Poreča in bližnjih turističnih naselij.

Na Hrvaškem se sicer še vedno borijo tudi z večjim požar pri Skradinu v bližini Šibenika, kjer gori 70 hektarjev trave in nizkega rastlinja. Težave gasilcem povzroča tudi dejstvo, da je območje minsko sumljivo in je bilo tako lahko v času vojne na Hrvaškem posejano z minami.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6710