Avto zapeljal v ribnik

Datum 7.7.2004 14:43:33 | Kategorija: Slovenija

Tragična prometna nesreča na lokalni cesti pri Hotinji vasi
Zapeljal v ribnik in utonil / Avtomobil je hitro tonil, ker so bila okna odprta in je voda hitro vdrla v notranjost

Lokalna cesta med manjšimi ribniki v okolici Hotinje vasi pri Mariboru je bila včeraj opoldan prizorišče tragične nesreče, v kateri je ugasnilo življenje 41-letnega domačina (po neuradnih podatkih gre za Ljuba Jakšeta). Preiskovalci včeraj niso znali pojasniti, zakaj je domačin s svojim avtomobilom Škoda favorit na ravnem delu lokalne ceste zapeljal v levo in pristal v ribniku. Več o vzroku nesreče bo znano po opravljeni sanitarni obdukciji. Možno bi bilo, da je imel Jakše zdravstvene težave.

Mesto, kjer je zapeljal v ribnik, je namreč na domala ravnem delu ceste. "Slišal sem krike ribičev, ki so sedeli ob obali ribnika. Kričali so, da je nekdo zapeljal v ribnik in da naj takoj pokličem na pomoč," nam je razlagal bližnji sosed, ki želi ostati neimenovan. "Poklical sem na pomoč in zatem stekel do mesta nesreče. Avtomobil je bil že pod vodo," je še dodal sogovornik.

Neuradno smo izvedeli, da je avtomobil s ceste po nekajmetrskem nasipu zapeljal v vodo. Nekaj metrov je celo drsel po gladini, nato pa se obrnil na bok. Ker so bila okna odprta, je voda hitro vdrla v notranjost in avtomobil je pričel hitro toniti. Mariborski poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz Hotinje vasi, ki so hitro prispeli na kraj nesreče, so povedali, da so utopljenca našli na zadnjem sedežu avtomobila. Ena izmed možnosti bi bila, da je Jakše izgubil orientacijo in se poskušal iz avtomobila rešiti skozi vrata na zadnjem sedežu. Potem mu je verjetno zmanjkalo zraka. Voda je v tovrstnih ribnikih precej kalna, vidljivost je zmanjšana na vsega nekaj centimetrov, saj je na dnu veliko mulja.

"Ta ribnik je kot zaklet. Lani je vanj zapeljal voznik avtomobila, a sta se na srečo s sopotnikom pravočasno rešila. Letos je vanj zapeljal kolesar in utonil. Ribnik je zaslovel pred leti, ko je vanj padlo ultralahko letalo," nam je še razložil domačin.

Vir: Večer, 7.7.2004


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=67