Ljubosumen 24-letnik zažgal jedrsko podmornico

Datum 24.7.2012 10:17:58 | Kategorija: Svet

24-letni Casey Fury bi moral jedrsko podmornico, ki je bila na popravilu, prepleskati, namesto tega pa jo je zažgal. Želel je namreč iz službe, da bi preveril, ali ima bivša novega fanta. Dejanje je priznal.
Zaradi ljubosumja zažgal jedrsko podmornico
Požar

Požar je močno poškodoval podmornico. (Foto: Reuters video)

Ameriško tožilstvo je vložilo obtožnico proti 24-letnemu Caseyju Furyju zaradi dveh požigov jedrske podmornice Miami v pristanišču Portsmouth v ameriški zvezni državi Maine. Fury je priznal, da je podmornico zažgal, ker je želel oditi z delovnega mesta, da se sreča z bivšim dekletom.

Skrbelo ga je namreč, da ima novega fanta, in jo je hotel videti, vendar ni mogel iz službe, zato je pod vplivom pomirjeval zaradi depresije in sredstev proti alergiji prišel na "genialno" zamisel. Če delovnega mesta ni več, potem ni več službe in lahko gre domov. Ta zamisel mu bo sedaj zagotovila dosmrtni zapor.

Furyja so najeli za pleskarska dela na podmornici, ki je bila takrat v popravilu. Prvi požar je podtaknil 23. maja, nastalo je za 400 milijonov dolarjev škode. Ker se mu je prvič izšlo, je junija poskusil še drugič in je spet zažgal suhi dok, na katerem je bila podmornica. Ameriška mornarica se še ni odločila, ali bodo 900 milijonov dolarjev vredno podmornico popravili ali razrezali. Ogenj na srečo ni ogrozil jedrskega reaktorja. Gašenje požara je trajalo 12 ur, sedem gasilcev pa se je pri tem lažje poškodovalo.

Vzrok za požara so sprva iskali v tehničnih napakah, a je Fury po zaslišanju z detektorjem laži priznal, da je požig njegovo delo.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6692