Gasilci brez uniform v boj proti varčevanju

Datum 21.7.2012 22:54:40 | Kategorija: Evropa

Osem španskih gasilcev iz mesteca Mieres je v četrtek proti vladnim varčevalnim ukrepom, med katere sodi znižanje plač v javnem sektorju, protestiralo kar v adamovem kostumu.
Osem gasilcev iz španskega mesteca Mieres proti vladnim varčevalnim ukrepom ni protestiralo le z glasnimi vzkliki in transparenti - v boj so se podali v adamovem kostumu.

Gasilci so drug za drugim izstopili iz domače gasilske postaje, na sebi pa so imeli zgolj črne čelade in škornje. Drug ob drugem so se postavili ob steno, s hrbtom obrnjeni proti zbranim novinarjem. "Ob tolikšnem varčevanju smo ostali goli," se je glasil napis na transparentu na steni nad gasilci.

"Osem gasilcev, ki kažejo svoje zadnjice, je več vrednih kot ulični protest proti varčevalnim ukrepom," je odločitev za takšen protest pojasnil 41-letni pripadnik 16-članske gasilske brigade v Mieresu Javier Piedra.

Povprečna plača gasilcev v Mieresu znaša od 1.500 do 1.550 evrov mesečno, med ukrepi vlade pa je tudi ukinitev božičnic za javne uslužbence. "Če izvzamemo ukinitev božičnice, so se od uveljavitve prvih varčevalnih ukrepov junija 2010 naše plače znižale za 200 evrov," je pojasnil njihov predstavnik Piedra.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6686