Gasilci ukrotili še en požar v Istri

Datum 20.7.2012 20:12:12 | Kategorija: Evropa

Tokrat so imeli istrski gasilci manj dela kot v četrtek, ko je v požaru pri Barbarigi v bližini Pulja zgorelo 25 hektarjev suhe trave in nizkega rastlinja. Še naprej pa požari ogrožajo turistična območja na Portugalskem.
Požar pri Barbarigi - 1

Včerajšnji požar pri Barbarigi. (Foto: Regional Express)

Potem ko so včeraj gasilci lokalizirali požar med Perojem in Barbarigo v bližini Pulja, so morali danes že okoli 9. ure spet krotiti ognjene zublje. Nov požar je izbruhnil na območju v bližini naselij Pamiči in Kranjci, ki pa nista bili ogroženi, poroča Istrski list. Gasilci so požar pogasili okoli 14. ure. Današnji požar je bil precej manjši kot včerajšnji, ko je pogorelo 25 hektarjev suhe trave in grmičevja.

Požar pri Madeiri

Gašenje požara na Madeiri. (Foto: Reuters)

Še naprej pa požari pustošijo na turističnem območju Algarve na jugu Portugalske, na otoku Madeira ter ponekod na severu države.

Požar v Algarveju je zajel 20.000 hektarov gozda, od obale pa je oddaljen kakih 20 kilometrov in se je približal manjšemu kraju Sao Bras de Alportel. Zgorelo je nekaj stavb in živine, iz bolnišnice pa so evakuirali približno 100 pacientov.
Na Madeiri pa sta dva požara zajela okolico glavnega mesta Funchal, ki je tudi priljubljena turistična destinacija. V vsej državi požare gasi 2000 gasilcev s pomočjo številnih vozil.

Zaradi požarov na Kanarskem otoku Tenerife so v preteklih dneh morali evakuirati že več tisoč prebivalcev. Ko pa je veter včeraj končno oslabel, so gasilci ukrotili ognjene zublje in lokalizirali požare. Požar je sicer v treh dneh prizadel okoli 2000 hektarjev površin.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6683