Železnica pa nič...

Datum 21.2.2005 7:38:55 | Kategorija: Slovenija

RIŽANA Domačinom ob železniški progi zaradi številnih požarov počasi prekipeva

Zaradi pogostih požarov ob železnici domačini in gasilci počasi izgubljajo potrpljenje. Krajevna skupnost Črni Kal je zato sklicala sestanek, na katerem so ustanovili odbor za požarno varnost, ki bo šel železnico zatožit na prometno in okoljsko ministrstvo.


Vrhunec sprenevedanja je, po mnenju domačinov, da proga še danes ni vrisana v kataster in za zemljišče, po katerem poteka, plačujejo katastrski dohodek.

Na sestanku se je zbralo sedem predstavnikov prostovoljnih gasilskih društev, trije predstavniki vaških skupnosti vasi ob progi ter predstavniki koprske gasilske brigade, civilne zaščite in gasilske zveze. Poveljnik brigade Vilij Bržan je povedal, da je v zadnjih enajstih letih ob železniški progi pod kraškim robom zagorelo že 241-krat, ogenj pa je uničil 958 hektarjev površin. Najbolj kritično je bilo leto 2000, ko je v 39 požarih zgorelo 229 hektarjev površin, najmanj pa leto 2002. Po številnih ogledih in sestankih z železnico je železnica zgradila samo 832 metrov protipožarnega zidu pri Dolu, kar pa je po Bržanovem mnenju kaplja v morje.

Več v tiskani izdaji PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=668