Ukleščenega voznika več ur reševali iz tovornjaka

Datum 9.7.2012 22:31:32 | Kategorija: Slovenija

Na cesti Razdrto–Vrtojba med Ajdovščino in Selom se je zgodila prometna nesreča. Tovorno vozilo se je pred Vipavskim Križem prevrnilo ter se zaustavilo na robu podhoda. Med drsenjem po nasprotnem pasu se je vozilo zaletelo v nasproti vozeči tovornjak.

Zaradi prometne nesreče, v kateri je tovorno vozilo popolnoma zaprlo oba pasa hitre ceste med Ajdovščino in Selom pri Vipavskem Križu, je ves promet preusmerjen na vzporedno magistralno cesto. Poškodovanega voznika tovornjaka so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, vzrok za nesrečo pa policisti še preiskujejo.

Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 17.25, je obstal ves promet. Kot so povedali na novogoriškem operativno-komunikacijskem centru, bo hitra cesta po Vipavski dolini med Ajdovščino in Selom zagotovo zaprta še nekaj ur.

Tovorno vozilo, ki je vozilo iz smeri Razdrtega proti Vrtojbi, se je pred pokritim vkopom Vipavski Križ prevrnilo, prebilo sredinsko ograjo, zdrsnilo preko celotnega nasprotnega pasu, prebilo varovalno ograjo ter se zaustavilo na robu podhoda. Med drsenjem po nasprotnem voznem pasu se je prevrnjeno tovorno vozilo zaletelo v nasproti vozeči tovornjak.

Povzročitelj prometne nesreče je ostal ukleščen v kabini tovornega vozila, voznik nasproti vozečega tovornjaka pa je bil v prometni nesreči nepoškodovan. Poškodovanega voznika so gasilci dve uri reševali iz popolnoma uničene kabine tovornjaka, nato pa so ga s policijskim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/uklescenega-voznika-vec-ur-resevali-iz-tovornjaka.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6669