Voznik tovornjaka umrl, primorska avtocesta je pri Gabrku še vedno zaprta

Datum 27.6.2012 10:03:24 | Kategorija: Slovenija

Avtocesta Ljubljana–Koper je zaprta pred razcepom Gabrk v smeri Kopra. Tam se je zgodila prometna nesreča, ko je tovornjak prebil varovalno ograjo in trčil v portal cestne signalizacije. Voznik je umrl.

Na avtocesti Ljubljana–Koper se je pred razcepom Gabrk v smeri Kopra sinoči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni voznik iz tujine, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznik tovornjaka poljske registracije je med vožnjo po avtocesti iz smeri Ljubljane pred izvozom za Sežano najprej zapeljal v levo, trčil in prebil varovalno kovinsko ograjo, nato pa s kabino čelno trčil v steber portala, polpriklopnik pa je obrnilo počez na smernem vozišču v smeri Kopra.

V kabini sta bili dve osebi ukleščeni in so ju reševali gasilci. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni voznik umrl, 25-letnik pa je bil hudo telesno poškodovan in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Pokojni in poškodovani sta domnevno državljana Poljske. Avtocesta proti Kopru bo zaprta do konca ogleda in odstranitve tovornega vozila.

Prometnoinformacijski center zato voznikom priporoča, da  osebna vozila zapustijo avtocesto na priključku Razdrto in nadaljujejo pot po vzporedni regionalni cesti do priključka Divača, kjer se za smer proti Kopru lahko zopet priključijo na avtocesto.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/voznik-tovornjaka-umrl-primorska-avtocesta-je-pri-gabrku-se-vedno-zaprta.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6657