Huda nesreča češkega avtobusa: Med mrtvimi naj bi bil tudi voznik avtobusa

Datum 23.6.2012 12:59:22 | Kategorija: Evropa

V hudi nesreči češkega avtobusa na avtocesti Zagreb–Split je umrlo osem oseb, med njimi tudi otrok. 44 oseb so prepeljali v bolnišnico. "Panika, kri, strah. To je vse, česar se spomnim," pripoveduje eden od potnikov na avtobusu.

Na avtocesti Zagreb–Split se je okoli 5.30 zgodila huda prometna nesreča. Pri predoru Krpani se je prevrnil avtobus, poln čeških turistov, ki so se odpravljali proti morju. Avtobus je prebil varnostno ograjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in se prevrnil.

Na avtobusu je bilo po poročanju hrvaškega portala Dnevnik.hr 50 potnikov, čeških državljanov.  Na češkem veleposlaništvu v Rijeki so za Dnevnik.hr potrdili, da je umrlo osem oseb, med njimi tudi 6-letni otrok. Kot so še dejali, je umrl tudi eden od voznikov, a še ni jasno, ali gre dejansko za voznika avtobusa ali spremljevalca, ki je v času nesreče spal. Vsi potniki so doma iz okolice Brna, bili pa so na poti do Baške, kjer so nameravali ostati 10 dni, so še pojasnili na veleposlaništvu. Češki veleposlanik v Splitu Pavel Bednar pa je dejal, da se bodo potniki sedaj sami odločili ali bodo nadaljevali z dopustom ali pa se bodo vrnili domov.

44 oseb so sprejeli v bolnišnico v Gospiću, tri huje poškodovane, žensko in dva otroka, pa so prepeljali v zagrebško bolnišnico Dubrava. Deset oseb je težje poškodovanih, a niso v smrtni nevarnosti.

Nesreča na avtocesti Split Zagreb

Avtobus je prebil varnostno ograjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in se prevrnil. (Foto: Nova TV)

Voznika naj ne ne bi pritoževal nad utrujenostjo

Po pisanju hrvaških medijev naj bi bil za nesrečo kriv voznik avtobusa, ki je za trenutek zaspal. Kot je za Jutranji list dejala lastnica avtobusnega prevoznika, sta iz Brna včeraj zvečer štartala dva avtobusa, ki sta potnike nameravala prepeljati v Baško. Le 10 minut pred nesrečo je voznik drugega avtobusa, ki se je ustavil na počivališču, poklical voznika prvega avtobusa. Voznik avtobusa naj se ne bi pritoževal nad utrujenostjo. Kot je še dejala, z voznikom ponesrečenega avtobusa ni mogla stopiti v stik, saj je še vedno v šoku.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6651