Vaja s predpostavko množične nesreče

Datum 9.6.2012 9:54:58 | Kategorija: Slovenija

9.6.2012 | 09:40

Cerklje ob Krki - Na območju Mobikroga v Cerkljah ob Krki se je ob 9. uri začela celodnevna praktična vaja, ki jo Zdravstveni dom Krško in oddelek nujne medicinske pomoči izvajata s predpostavko množične prometne nesreče v Posavju. Namen vaje je preveriti usklajenost, sodelovanje in komuniciranje vseh reševalnih služb ter ekip, so povedali prireditelji.
Po podatkih prirediteljev vaje Masovna nesreča - rešimo življenja ta poteka pretežno v dopoldanskem času, pri njej pa sodeluje več kot 80 poklicnih reševalcev z območja Slovenije in vsaj 50 prostovoljcev.
Reševalne službe so se danes najprej zbrale pri cerkljanskem gasilskem domu, od koder odhajajo na mesto nesreče, hkrati z navedenim pa bodo v okviru vaje preverili tudi sistem telekomunikacij.
Zaradi njenega obsega pri vaji sodelujejo tudi službe nujne medicinske pomoči sosednjih občin in regije ter območne gasilske enote. Ker vajo izvajajo s predpostavko, da prebivalci v njeni neposredni bližini niso ogroženi, zaščitnih ukrepov in nalog za njih ne izvajajo, so še sporočili prireditelji.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6635