Sredi noči je nastala velika luknja, ki grozi, da bo pogoltnila hišo

Datum 7.5.2012 17:42:57 | Kategorija: Svet

Družina iz kraja v bližini ameriškega Orlanda se je zbudila v nočno moro. Sredi noči je za hišo nastala velika luknja, pogoltnila štiri drevesa in visečo mrežo. V strahu, da bo vzela tudi hišo, se je družina na hitro izselila

Tragično: ko so se tla leta 2007 nenadoma vdrla v Gvatemala Cityju, sta v približno 100 metrov širokem kraterju umrla dva najstnika, v zevajočo luknjo pa je zgrmelo tudi okoli 12 hiš in tovornjak. (Foto: Reuters)

Vdrta tla v Guatemala Cityju

Družina, ki je pred dvema mesecema najela hišo v Windermeru na Floridi, je bila prepričana, da je našla sanjski dom. Zdaj živi pri prijateljih, saj se je za hišo sredi noči vdrla zemlja, pogoltnila štiri drevesa in grozi, da bo odnesla tudi hišo.

"30 metrov široko in 15 metrov globoko luknjo sem opazil, ko sem stopil iz hiše. Začel sem kričati, da je treba otroke rešiti iz hiše in pobegniti," je spominja lastnik Steve Lambro, ki po nekaj dneh strahu na situacijo že gleda tudi s kančkom humorja. "Že res, da sem si želel bazen na vrtu, a to ni ravno tisto, kar sem imel v mislih!"

Mestne oblasti so se sicer bale, da bodo morale evakuirati celotno sosesko, saj na začetku ni bilo znano, ali se bo vdiranje tal nadaljevalo.

Strokovnjaki so zdaj predstavili poročilo, v katerem so zapisali, da še vedno opažajo horizontalne premike tal, vertikalnih pa ni več. "Mislim, da je vdiranja konec," je povedal geolog Dan Stanfill.

Inženirji bodo zdaj opravili natančno preiskavo terena in sestavili načrt, kako nastalo luknjo zapolniti. Veliko je odvisno tudi od denarja, saj še ni jasno, ali bo škodo krila zavarovalnica lastnika hiše.

Vdori tal na Floridi sicer niso tako redki, saj jih na leto naštejejo več kot v kateri koli drugi zvezni državi.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6597