Hrvatica umrla zaradi pikov čebel

Datum 2.5.2012 12:45:43 | Kategorija: Evropa

Zagreb - Na Hrvaškem je v torek umrla 74-letna ženska, ki so jo v petek napadle čebele.

Kot poročajo hrvaški mediji, so čebele žensko napadle brez posebnega razloga, ko je šla mimo tovornjakov, natovorjenih s panji. Pobesneli roj so z vodo pregnali šele gasilci.

Nesrečnica je v petek nameravala obiskati zdravnika v vasi pri Koprivnici. Ko je peš šla mimo tovornjaka z 90 panji, parkiranega na polju, jo je nepričakovano napadel roj čebel.

"Nad njo se je zgrnil temen oblak čebel"


Ženska je padla, nad njo pa se je zgrnil temen oblak čebel, so zgodbo opisale priče, ki so poklicale reševalno vozilo, gasilce in sanitarno službo. Čeprav so reševalci prvi prišli do ženske, ji niso mogli pomagati zaradi gostega roja čebel, nato pa so gasilci čebele zalili z vodo.

Pičile so jo več kot tisočkrat


Živali so do takrat žensko pičile več kot tisočkrat. Zdravniki so se nekaj dni borili za njeno življenje, a je na koncu umrla zaradi odpovedi vitalnih organov po zastrupitvi, so potrdili v bolnišnici v Koprivnici.

Čebele agresivne zaradi vetra


Čebelarji menijo, da so bile čebele prejšnji teden agresivne zaradi vetra, zaradi katerega se počutijo negotovo. Kot je pojasnil eden od njih, so bile prejšnji teden čebele na splošno precej agresivne in je bilo z njimi nemogoče delati brez zaščitne opreme, kar se ni zgodilo že več let, poroča Jutarnji list.

Družina pokojnice je še pred tragičnim koncem napovedala tožbo proti lastniku čebel.

STA
Foto: Bor SlanaNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6591