Mimoidoči voznik iz potapljajočega se vozila rešil ponesrečenki

Datum 20.4.2012 18:33:18 | Kategorija: Slovenija

Nekaj minut pred 7. uro se je zgodila prometna nesreča, v kateri je 63-letna voznica osebnega vozila po trku v skalno brežino prebila varovalno ograjo in zapeljala v reko Sočo. Voznico in njeno sopotnice je rešil 52-letni Ajdovec.
Po ugotovitvah novogoriških policistov je 63-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kanala vozila iz Plav proti Solkanu, v vozilu pa je bila tudi 65-letna sopotnica iz Kanala, je povedal predstavnik za stike z javnostjo Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Vozilo je zaneslo zaradi neprilagojene hitrosti
Na odseku ceste, poimenovanem Dolga njiva, je voznico zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču v desnem ovinku zaneslo levo, kjer je trčila v skalnato pobočje, od tam je vozilo odbilo v desno, kjer je prebilo varovalno ograjo in zapeljalo v reko Sočo.

Preden je osebno vozilo potonilo, je v Sočo skočil 52-letni moški iz Ajdovščine, ki je vozil iz Solkana proti Kobaridu in se znašel na kraju nesreče. Potegnil je voznico iz vozila in nato iz vode na kopno. Pri reševanju iz vode obeh udeleženk prometne nesreče je pomagal tudi 48-letni prijatelj moškega, ki je skočil v reko, ki ima le devet stopinj Celzija.

Pri reševanju so sodelovali tudi gasilci in potapljači
Udeleženki nesreče so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveni dom Nova Gorica, saj sta bili lažje poškodovani in podhlajeni. Pri reševanju so poleg policistov sodelovali tudi gasilci, potapljači in pripadniki Civilne zaščite, skupno okrog 50. Promet je nekaj časa potekal izmenično enosmerno, saj so iz Soče potegnili tudi že osebno vozilo.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/mimoidoci-voznik-iz-potapljajocega-se-vozila-resil-ponesrecenki/281495Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6582