Mislinjski gasilci so bili lani uspešni

Datum 17.2.2005 7:50:03 | Kategorija: Slovenija


Gasilstvo ima v Mislinji že zelo dolgo tradicijo, saj društvo stopa že v 102. leto organiziranega delovanja. So pomemben kadrovski in strokovni potencial ne samo v občini Mislinja, temveč tudi v gasilski zvezi Mislinjske doline. Na letošnjem občnem zboru sta predsednik društva Rado Jeromel in poveljnik Rudi Krebl poročala o delu, nato pa se je razvila živahna razprava.
Skupna želja vseh je namreč še bolj posodobiti strojni park in opremo. Župan občine Viktor Robnik, ki je prav tako član te humane organizacije, je zatrdil, da se bo občina tudi v prihodnje zavzemala za razvoj gasilstva in njegov napredek. Tone Gašper, ravnatelj mislinjske osnovne šole, se je pohvalno izrazil o sodelovanju z gasilci, saj je gasilski krožek zelo uspešen in ima posebno vlogo v koroškem prostoru.

Podelili so tudi priznanja in pohvale. Plaketo veterana sta prejela Alojz Turjak in Milan Perš, v gasilca prve stopnje so napredovali Vera Golob, Majda Škrinjar, Zofka Ramšak, Jožek Turjak, Sašo Gros in Simon Tasič, v drugo stopnjo Trezika Gumpot. V nižjega gasilskega časnika prve stopnje so bili povišani Robert Kotnik, Jože Krenker in Damjan Krebl, društveno priznanje tretje stopnje sta prejela Silvo Goldo - Jaš in Miha Borovnik. Za 20 let pripadnosti gasilstvu so priznanje prejeli Ludvik Ramšak, Franc Brodnjak in Rado Jeromel, za 40 let Milan Perš, za 50 let pa Maks Križovnik. Jože Pačnik pa je prejel priznanje GZ Mislinjske doline druge stopnje.
Silvo Jaš

¸vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=657