Podvelka: Novo gasilsko vozilo v Podvelki leta 2008

Datum 17.2.2005 7:44:30 | Kategorija: Slovenija


Člani Prostovoljnega gasilskega društva Brezno-Podvelka, ki ima 107 članov in članic, so na že 53. občnem zboru pregledali delo v preteklem letu in si zastavili cilje za letos. Poročali so predsednik društva (tudi poveljnik Gasilske zveze Dravske doline) Ivan Hodr in poveljnik Anton Vrenčur ter drugi člani. Preteklo leto je bilo uspešno. Poleg temeljnih nalog so se tudi teoretično in praktično usposabljali, nabavili nekaj nujno potrebne gasilne opreme in osebnih zaščitnih sredstev. Posebno skrb so namenili mladim, ki jih vodi Dušan Matjaž. Mladi so na tekmovanjih dosegali najvišja mesta. Usposabljali so tudi občane in učence osnovnih šol na svojem območju. Opravili so 1276 ur (v letu prej 1112 ur) prostovoljnega dela pri vzdrževanju gasilske opreme in gasilskega doma.


V letu 2005 si bodo poleg drugega prizadevali tudi za večje vključevanje mladih v gasilske vrste (sedaj jih je vključenih 27) in za strokovno izobraževanje članov za posamezne specialnosti. Načrtujejo tudi več terenskih vaj skupaj s sosednjimi in prijateljskimi gasilskimi društvi. Začeli bodo tudi zbirati denar za nabavo novega gasilskega vozila s cisterno. Župan občine Podvelka Anton Kovše je obljubil, da bo vozilo s cisterno nabavljeno v letu 2008.

Za dolgoletno in uspešno delo v gasilskem društvu je deset članov dobilo posebno priznanje, od teh Jože Brežnik za tridesetletno delo v društvu. Občinsko priznanje za dosežene uspehe v gasilski organizaciji pa sta prejela Grega Florjančič in Silvo Voh.
Jože Marhl
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=656