Zagorelo na luksuzni potniški ladji

Datum 31.3.2012 18:17:48 | Kategorija: Svet

V strojnici luksuzne potniške ladje Azamara Quest je zagorelo, zato so morali ladjo ustaviti v bližini Filipinov. Potniki niso bili poškodovani, pet delavcev pa je utrpelo poškodbe zaradi vdihavanja dima.


Ladja Azamara Quest

Na ladji družbe Azamara Club Cruises je zagorelo. (Foto: Reuters)

V strojnici luksuzne potniške ladje Azamara Quest je zagorelo, zato so morali ladjo ustaviti v bližini Filipinov. Kot so sporočili iz družbe Azamara Club Cruises, so ogenj kmalu pogasili. Na ladji je okoli 1000 ljudi, in sicer 590 evropskih in ameriških turistov in 411 članov posadke. Nihče od potnikov ni bil poškodovan, je pa pet delavcev utrpelo poškodbe zaradi vdihavanja dima, eden izmed njih je huje ranjen in potrebuje bolniško oskrbo. Ko bodo ladjo popravili, da bo lahko spet plula, se bodo odpravili neposredno do Sandakana v Maleziji.

Kdaj bodo dosegli pristanišče, še ni znano. Na ladji so sicer že vzpostavili električno energijo do te mere, da delujejo klimatske naprave, tekoča voda, prav tako lahko na ladji potnikom tudi pripravljajo hrano.

Na pomoč poškodovani ladji, ki se trenutno nahaja približno 140 kilometrov jugozahodno od filipinskega rta Tubbataha, že hitita dve plovili filipinske obalne straže in ena patruljna ladja, inženirji na krovu ladje pa skušajo sanirati nastalo škodo.

Ko bodo pripluli do Malezije, so bo potovanje tudi zaključilo, so še sporočili iz družbe. Križarjenje so začeli 26. marca, izpluli so iz kitajskega Hongkonga, pot pa je vključevala plutje mimo Filipinov, Indonezije, križarjenje bi morali zaključiti 12. aprila, ko bi pripluli do Singapurja.

Družba Azamara Club Cruises je del družbe Royal Caribbean Cruises Ltd., največjega konkurenta ponudnika križarjenj Carnival, ki je nazadnje v medije prišel zaradi nesreč ladij Costa Concordia in Costa Allegra.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6550