Srečna rešitev za konja Astra

Datum 29.2.2012 17:08:14 | Kategorija: Svet

Sydney, 29.02.2012,

 Srečna rešitev za konja Astra

Začelo se je kot običajen sprehod po plaži, nadaljevalo pa s solzami in dramatičnim večurnim reševanjem konja, ki se je do vratu pogreznil v blato. Zgodba s srečnim koncem se je odvila v Avstraliji

Reševanje Astra iz blata

Nicole Graham je skupaj s hčerko jahala po plaži Avalon na jugovzhodu Avstralije, ko so kar naenkrat začeli izgubljati tla pod nogami. Znašli so se sredi živega blata, iz katerega se je uspelo rešiti vsem, razen konju Astru. Ta se je kmalu znašel do vratu v blatu, grozila pa mu je še prihajajoča plima.

Pretresena in prestrašena lastnica je takoj poklicala reševalce, ti pa so se tri ure borili z blatom in časom. “Vedno globlje sva se pogrezala v blato, čas je bežal, mene pa je bilo vedno bolj strah,” se dogajanja spominja Nicole, ki svojega konja ni izpustila niti za trenutek. Reševalci so 500-kilogramskega konja iz blatne kletke potegnili tako, da so nanj privezali vrvi, nato pa ga izvlekli s pomočjo traktorja. Še prej je konja uspaval veterinar.

Čeprav so se reševalci bali, da bo imel konj zlomljene ude, je Astro v vsej pustolovščini utrpel le nekaj prask in bušk. “Da je po vsem tem normalno shodil, je naravnost fantastično,” je navdušen vodja reševalcev Jason Maxwell.
http://24ur.com/novice/svet/video-srecna-resitev-za-konja-astra.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6491