Ogenj je moškega zajel sredi njive

Datum 27.2.2012 11:52:38 | Kategorija: Slovenija

Kurjenje na prostem se je včeraj za 91-letnika v Tomaju končalo nesrečno. Ogenj mu je ušel izpod nadzora in ga zajel, hudo opečenega moškega pa so se helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

TOMAJhttp://primorske.si/app_themes/pn/css/slike/arrow_orange.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; background-position: 5px 2px; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">> Policiste so o nesrečnem dogodku, ki se je pripetil v Tomaju, obvestili včeraj okoli 13.30. Kot so ugotovili, je 91-letni moški v Tomaju kuril na njivi, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora. V tistem trenutku je bil sredi njive in je poskušal splezati na bližnje drevo, vendar so ga plameni dosegli in močno opekli.

Odpeljali so ga v sežanski zdravstveni dom, nato pa s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo zdravstveno stanje naj bi bilo zelo resno.

Sicer pa so morali primorski gasilci včeraj večkrat posredovati zaradi požarov v naravnem okolju, prav tako v četrtek. Uprava za zaščito in reševanje v teh dneh odsvetuje uporabo odprtega ognja oziroma kurjenje na prostem, saj se je požarna ogroženost na Primorskem nekoliko povečala.

Vir: http://primorske.si/Kronika/Ogenj-je-moskega-zajel-sredi-njive.aspx

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6482