V požaru umrlo več kot 270 zapornikov

Datum 15.2.2012 14:13:18 | Kategorija: Svet

V požaru v zaporu v Hondurasu naj bi umrlo 272 zapornikov. Vzrok požara še ni znan, nekateri pa so se pred smrtjo rešili tako, da so splezali na streho zapora in potem skočili z nje. Oblasti se bojijo, da je več zapornikov pri tem pobegnilo.

Požar

(Foto: Reuters)

V Hondurasu je v zaporu v mestu Comayagua izbruhnil požar. Pri tem je po prvih informacijah umrlo 272 zapornikov, številni pa naj bi bili poškodovani. "To je preliminarno poročilo, lahko se zgodi, da bo končno število še veliko večje," je povedala Lucy Marder, vodja forenzične službe v Comayaguai, ki je okoli sto kilometrov severno od prestolnice. Več deset zapornikov naj bi zgorelo v svojih celicah, ki so bile zaklenjene, njihova trupla pa so zgorela do neprepoznavnosti. Požar so namreč obvladali šele dobro uro po njegovem izbruhu.

Nekateri so si življenje rešili tako, da so se prebili do strehe zapora, nato pa z nje skočili na varno. Vzrok za požar še ni znan, oblasti pa sumijo, da bi ga lahko povzročili zaporniki med izgredi, o katerih poročajo tamkajšnji mediji, preiskujejo pa tudi možnost, da ga je povzročila napaka na električni napeljavi. Prav slednja je po besedah predstavnika vlade verjetnejša.

Požar je v zaporu izbruhnil v torek zvečer po lokalnem času. Oblasti tudi ugotavljajo, koliko zapornikov je paniko in kaos izkoristilo za pobeg. V zaporu je kazen prestajalo več kot 800 zapornikov. Ranjene so prepeljali v tamkajšnje bolnišnice, nekatere pa tudi v glavno mesto Tegucigalpa. 30 naj bi jih imelo zelo hude opekline.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6468