V Idrijci umrl zaradi podhladitve

Datum 15.2.2012 8:35:43 | Kategorija: Slovenija

Moški, ki so ga v ponedeljek zvečer našli v strugi reke Idrijce, je najverjetneje umrl zaradi podhladitve. Okoliščine dogodka kriminalisti še preiskujejo, tujo krivdo za smrt so že izključili.

MOST NA SOČIhttp://primorske.si/app_themes/pn/css/slike/arrow_orange.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; background-position: 5px 2px; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">> V četrtek nekaj minut po 20. uri sta zaposlena na železniški postaji v Mostu na Soči zaslišala iz struge Idrijce neobičajne klice. Poklicala sta na regijski center za obveščanje in dežurnega obvestila o nenavadnem dogajanju. K strugi Idrijce je takoj odhitela patrulja tolminskih policistov.

Možje v modrem so z železniške postaje odšli v smeri, od koder naj bi prihajali klici. Odpravili so se po makadamski poti, ki pelje do Mosta na Soči. Po približno 300 metrih so opazili parkiran avtomobil. Kmalu zatem so k reki prišli prostovoljni gasilci iz Mosta na Soči, reševalci nujne medicinske pomoči iz tolminskega zdravstvenega doma ter tolminski gorski reševalci. Ti so se morali s poti spustiti po zelo strmem pobočju, približno 25 metrov v globino do rečne struge. Tam so nekaj minut pred 22. uro našli nezavestnega moškega, ki je bil z večjim delom telesa v vodi. Kljub nizkim temperaturam in mrazu reka ravno na tem delu ni bila zaledenela. “Le malo niže je bila zaledenela celotna površina,” je povedalMiljko Lesjak, tolminski gorski reševalec.

Žal je kljub hitremu odzivu pristojnih služb pomoč za moškega prišla prepozno. Dežurni zdravnik je na kraju lahko le še potrdil njegovo smrt. Za pokojnika je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so na podlagi dokumentov, ki jih je imel pokojni pri sebi, ugotovili, da gre za 64-letnika, doma iz okolice Nove Gorice. Prav tako se je izkazalo, da je bil v bližini parkiran avtomobil njegov. O najdbi trupla so obvestili novogoriškega dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo. Kraj dogodka so si ogledali tudi novogoriški kriminalisti, ki so okoliščine smrti včeraj še preiskovali, tujo krivdo za smrt pa so že izključili. Po prvih ugotovitvah je moški najverjetneje umrl zaradi podhladitve. TINA KODRE

 

Vir: www.primorske.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6466