V Riu de Janeiru se je zrušila stolpnica

Datum 26.1.2012 10:00:37 | Kategorija: Svet

V središču Ria de Janeira se je zrušila 18-nadstropna zgradba in pod seboj pokopala dva človeka. Nesreča kaže na velike pomanjkljivosti v infrastrukturi pred organizacijo svetovnega nogometnega prvenstva in olimpijskih iger.

Po poročanju brazilskih medijev je pred zrušitvijo zgradbe odjeknila eksplozija. Oblasti še ne vedo vzroka nesreče, a priče poročajo, da je bilo pred nesrečo čutiti vonj po plinu.

Delno sta se zrušili še dve bližnji zgradbi in okoliške ulice so polne ruševin in prahu. Reševalci še vedno iščejo 11 ljudi, ki bi bili lahko ujeti v porušeni zgradbi.

Pred nekaj meseci je eksplozija v restavraciji v središču mesta ubila tri ljudi. Vzrok eksplozije je bilo uhajanja plina, kar je že takrat sprožilo vprašanja o stanju infrastrukture v mestu, ki bo leta 2016 organiziralo olimpijske igre, že dve leti predtem pa gostile tekme svetovnega nogometnega prvenstva.

V zadnjih mesecih so se morali prebivalci Ria de Janeira spoprijemati z uničeno kanalizacijo in zemeljskimi plazovi, ki so se v nekaterih revnejših delih sprožili po močnem deževju.

G. V.
           
Rio de Janeiro
Časa pred največjima športnima dogodkoma na svetu ni več veliko, a brazilske oblasti čaka še veliko dela pri obnovi infrastrukture. Foto: Reuters

www.rtvslo.si
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6441