Zaradi uhajanja nevarnega plina izpraznili univerzo

Datum 19.1.2012 22:51:26 | Kategorija: Evropa

Na dresdenski tehnični univerzi se je v laboratorijski nesreči zastrupilo 100 ljudi, trije huje. Med njimi so tudi reševalci, ki so pomagali pri evakuaciji študentov in zaposlenih iz stavbe.


Na dresdenski tehniški univerzi se je okoli 17. ure zgodila laboratorijska nesreča, poroča nemška spletna stran Bild.de. Med praktičnim delom pouka kemije, ko je bila predavalnica nabito polna, je začel uhajati nevarni plin arzin. Vdihovanje manjše količine omenjenega plina povzroči slabost in bruhanje, večje količine pa so lahko tudi usodne.

Vodstvo šole je nemudoma ukazalo evakuacijo več kot 70 študentov prvega semestra in zaposlenih. Tiskovna predstavnica univerze je potrdila, da se je v času nesreče v stavbi poleg omenjenih 70 oseb zadrževalo še 30 drugih ljudi. Po prihodu na kraj dogodka so reševalci vse pregledali in popisali.

Zaradi vdihavanja plina so se številni slabo počutili, med akcijo pa se je s plinom zastrupilo tudi več reševalcev. V bolnišnico so na zdravljenje prepeljali 100 ljudi. Tiskovni predstavnik gasilcev je potrdil, da so tri osebe kazale hujše znake zastrupitve.

V reševalni akciji je sodelovalo 100 gasilcev in reševalcev.

Preiskava dogodka še ni končana.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaradi-uhajanja-arzena-izpraznili-univerzo.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6430