V apartmaju našli tri mrtve

Datum 18.1.2012 7:16:39 | Kategorija: Slovenija

V apartmaju v naselju Hudinja pod Roglo so našli tri mrtve osebe. Umrla sta fanta, stara 23 in 25 let, in 25-letno dekle. Po prvih ugotovitvah ne gre za nasilno smrt. Neuradno naj bi bil vzrok smrti zastrupitev z ogljikovim monoksidom.

Celjske policiste je včeraj okoli 17. ure lastnik apartmaja v naselju Hudinja pod Roglo obvestil, da je v apartmaju našel tri mrtve osebe. Fanta sta bila stara 23 in 25 let, dekle pa 23 let.

Tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin je povedala, da so bili pokojni doma iz Zidanega Mostu, Spodnje Savinjske doline in s Trojan, na Roglo pa so odšli na krajši smučarski oddih. Apartma, v katerem so umrli, je del apartmajske hiše Kragulj, ki se nahaja 1500 metrov pod vrhom Rogle.

Ogled kraja smrti so že opravili kriminalisti, prisotna pa sta bila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka.

Prve ugotovitve preiskovalcev so pokazale, da ni šlo za nasilno smrt. Natančen vzrok smrti bo znan po opravljenih obdukcijah in končanih preiskovalnih dejanjih. Po neuradnih informacijah naj bi se zastrupili z ogljikovim monoksidom.

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom je sicer še vedno najpogostejša smrtna zastrupitev v razvitih industrijskih državah. V Sloveniji vsako leto zaradi nje umre več deset ljudi. V 75 odstotkih primerov gre za nenamerne zastrupitve oziroma nesreče, v katerih najpogosteje umrejo otroci in mladostniki. V bivalnih prostorih lahko nivo ogljikovega monoksida med drugim naraste zaradi nepravilne namestitve, vgradnje, delovanja ali vzdrževanja peči na drva in premog, kaminov ter plinskih gorilnikov za ogrevanje prostorov in vode. Najbolj učinkovito se pred nevarnostjo ogljikovega monoksida zaščitimo z namestitvijo alarmne naprave oziroma detektorja ogljikovega monoksida v zraku. Več o "nevidnem morilcu" ... 

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6427