Za ženski usodno sušenje perila na krušni peči

Datum 16.1.2012 9:39:43 | Kategorija: Slovenija

DOMŽALE - V vasici Rača pri Domžalah smo včeraj zvečer naleteli na pretresene domačine. Okoli 17.30 so namreč v hiši številka 3 domžalski gasilci, ki so jih poklicali na pomoč, našli trupli starejših žensk.
DOMŽALE - V vasici Rača pri Domžalah smo včeraj zvečer naleteli na pretresene domačine. Okoli 17.30 so namreč v hiši številka 3 domžalski gasilci, ki so jih poklicali na pomoč, našli trupli starejših žensk, ki sta tam živeli. V hiši je tlelo in nesrečnici, stari 75 in 73 let, sta se po vsej verjetnosti zadušili. Eden od gasilcev, tam jih je bilo 15 iz Domžal, Doba in Studenca, nam je povedal, da so morali razbiti več oken, da so naredili prepih, in šele takrat je zagorelo.

Vse kaže, da sta ženski sušili perilo na krušni peči. To se je pregrelo in začelo tleti. Vrata in okna so tako močno tesnila, da ni zagorelo. Koliko časa sta bili ženski mrtvi, še ugotavljajo. Povsem strti sorodniki so v mrazu, nekateri zaviti v odeje, stali za hišo, okoli katere je bil napeljan policijski trak. Kriminalist jih je spraševal, kdaj so umrli sorodnici nazadnje videli. 

 

vir: http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042502471

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6425