Žalski gasilci sprejeli medse 16 novih članov

Datum 12.2.2005 10:39:56 | Kategorija: Slovenija

Na 124. občnem zboru so člani in gostje Gasilskega društva Žalec, enega najstarejših v Savinjski dolini, ugotovili, da so delali uspešno. Najpomembnejše področje delovanja društva je po besedah predsednika Andreja Čehovina operativa. Številni požari in druge nesreče potrjujejo potrebe po večanju števila operativno usposobljenih članov, izšolanih gasilcev.
Kot osrednje društvo si morajo prizadevati, da njihovi člani dopolnjujejo svoje znanje in da si zagotavljajo najboljšo zaščitno opremo. Predsednik se je zahvalil mentorjem, ki delo z mladimi dobro in dogovorno opravljajo. Uspešni so na tekmovanjih in kvizu, vse več mladih pa se udeležuje tudi vaj. Za podmladek se torej ni bati, čeprav je v mestu več zanimanja in možnosti tudi za druge dejavnosti kot na podeželju. Zahvalo so izrekli tudi predsednici komisije za žene Nevenki Plohl, ki je ustanovila žensko tekmovalno desetino, ta pa se je že udeležila več hitrostnih tekmovanj. Gasilci so bili aktivni tudi pri vzdrževanju in obnovi gasilskega doma. Med najpomembnejše prihodnje naloge sodi izobraževanje članov.

Za dolgoletno delo v gasilski organizaciji je za 10-letno delo priznanje prejel Jože Grobelnik, za 20 let Matej Nareks in Sebastjan Kotnik, in za 30 let Jože Stiplovšek. Za 20 let operativnega dela so priznanja prejeli Aleš Cilenšek, Darko Koprivc, Stanislav Korošec, Damir Smiljan in Jože Stiplovšek. Ob koncu zbora je 16 novih članov dalo svečano izjavo.
Anton Tavčar

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=642