Ponoči so spet goreli smetnjaki

Datum 9.1.2012 13:33:21 | Kategorija: Slovenija

Minulo noč je v Ljubljani znova zagorelo. Plameni so zajeli sedem zabojnikov za smeti, dve bližnji vozili, uničen pa je tudi nadstrešek ekološkega otoka. Oglejte si fotografije našega bralca!

Čemu ima človek veselje do požiganja zabojnikov za smeti, je težko razumeti, a očitno gre za pojav, ki ga bo težko zatreti. Dobro uro po polnoči je namreč minulo noč v Ljubljani znova zagorelo. Tokrat se je zgodilo v Šiški, natančneje v naselju Na jami.
Zagoreli zabojniki2 - 7

(Foto: Bralec Emir)

Kot so zapisali na straneh Uprave RS za zaščito in reševanje, je ob 1.17 na tamkajšnjem ekološkem otoku zagorelo kar sedem zabojnikov za smeti. Ogenj, ki se je pričel hitro širiti, je poškodoval nadstrešek, ognjeni zublji pa so zajeli tudi dve vozili, ki sta bili parkirani v bližini. Na pomoč so prihiteli ljubljanski poklicni gasilci, ki so tako osebni vozili kot vse smetnjake pogasili.

Danes je na Facebook profilu 24ur.com naš bralec Emir objavil fotografije, na katerih so vidne posledice sinočišnjega požara.

Lani v eni noči zagorelo na sedmih lokacijah

Ljubljanski smetnjaki v plamenih - 3

Lanski požigi ob Miklošičevi ulici v Ljubljani (Foto: Bralka Sara)

Kljub temu, da policisti napenjejo vse moči, da bi ulovili storilce, pa tovrstnim požigom ni videti konca. Lansko leto so beležili več požarov, gotovo najhujša pa je bila majska noč, ko so po Ljubljani zagoreli zabojniki na kar sedmih različnih lokacijah. Najbolj nevarno je bilo na Gogalovi ulici, kjer se je ogenj iz zabojnikov razširil tudi na streho bližnjega vrtca. Požar so pogasili ljubljanski poklicni gasilci.

www.gasilci.org

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6417