V požaru poškodovani štirje policisti

Datum 9.1.2012 9:55:58 | Kategorija: Slovenija

V celjskih zaporih je pripornik zanetil požar, tako da je zažgal penasti posteljni vložek. Iz celice so zapornika rešili pravosodni policisti. En si je pri tem opekel roke, še drugi trije so morali v zdravstveni dom.

Ogenj
Pripornik, ki je tokrat zanetil požar, je zaradi dima izgubil zavest. (Foto: Thinkstock)

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora na Linhartovi ulici v Celju je nekaj pred eno uro ponoči pripornik v svoji celici namerno zanetil požar. Kot je povedala direktorica zavoda Edita Mejač, je pripornik, ki je bil v celici sam, penasti posteljni vložek naslonil na vrata in ga zažgal.

Ogenj so začeli gasiti uslužbenci zapora. "Ob reševanju pripornika, ki je bil že v nezavesti, ko so ga naši pravosodni policisti potegnili iz sobe, je bil poškodovan naš policist, ki se je opekel po rokah," je povedala in dodala, da so bili še trije drugi pravosodni policisti napoteni v zdravstveni dom, eden od njih pa je še vedno pod kisikom.

Na kraj so prišli tudi gasilci PGE Celje, ki so požar dokončno pogasili ter temeljito prezračili prostore.

Sicer je v celjskih zaporih zagorelo že decembra. Požar naj bi takrat podtaknili obsojenci, in sicer tako da so razrezali penasti posteljni vložek, vanj vtaknili papir ter ga zažgali. Poškodovanih takrat ni bilo, nastala pa je gmotna škoda.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6416