Ujeli Nemca, ki naj bi podtaknil serijo požarov

Datum 3.1.2012 8:35:00 | Kategorija: Svet

Ameriški policisti so s pomočjo posnetkov varnostnih kamer ujeli moškega, ki naj bi bil odgovoren za več požarov v Los Angelesu. 24-letni Nemec naj bi bil jezen, ker so ZDA domnevno sprožile postopek za izgon njegove matere.

Varnostna kamera

Policija je Burkharta ujela s pomočjo posnetkov varnostnih kamer. (Foto: Reuters)

Harry Burkhart

Po Burkhartovi aretaciji ni bilo novih podtaknjenih požarov. (Foto: Reuters)

Policija v Los Angelesu je v ponedeljek zgodaj zjutraj aretirala 24-letnega Harryja Burkharta, domnevno po rodu iz Nemčije, ki naj bi bil odgovoren za večino od več kot 50 požarov, ki so od preteklega četrtka po mestu povzročili za najmanj tri milijone dolarjev škode.

Policija je Burkharta ujela s pomočjo posnetkov varnostnih kamer, prepoznali pa naj bi ga zvezni policisti, ker naj bi bil vpleten v zaplet z imigracijskimi oblastmi. Podrobnosti niso znane, vendar lokalne televizije iz Los Angelesa ugibajo, da naj bi ZDA sprožile postopek za izgon njegove matere, kar ga je hudo razjezilo. V času aretacije je izjavil, da zaradi tega sovraži ZDA.

Že v četrtek je policija aretirala dva druga požigalca, ki pa naj ne bi bila povezana z Burkhartom. Po Burkhartovi aretaciji so požigi prenehali, pred tem pa so v treh urah po polnoči v ponedeljek našteli kar 12 požarov, ki so se začeli v avtomobilih in se razširili po okolici.

Največ požigov je bilo Hollywoodu, med drugim naj bi požgal tudi nekdanjo hišo Jima Morrisona v predelu Laurel Canyon in zabaviščni kompleks v Hollywoodu. Smrtnih žrtev ali ranjenih ni bilo.

Požar

Številni požari so od preteklega četrtka po mestu povzročili za najmanj tri milijone dolarjev škode. (Foto: Reuters)


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6405