V dvigalu je zažgal 73-letnico

Datum 19.12.2011 14:31:09 | Kategorija: Svet

Policisti so aretirali Jeroma Isaaca, ki je v dvigalu bloka v Brooklynu poškropil Delores Gillespie z vnetljivo snovjo, jo zažgal, nato pa v dvigalo vrgel molotovko in pobegnil. Žrtev je umrla v hudih mukah.

73-letna Delores Gillespie je pred časom najela 47-letnega Jeromea Isaaca, da bi ji odstranil navlako iz prepolnega stanovanja. Skupaj z odvečno navlako pa naj bi Issac, ki je dobil ključe od stanovanja, odnesel tudi nekatere dragocene reči. Zato ga je odslovila in zamenjala ključavnico.

V soboto je Isaac vstopil v dvigalo, v katerem je bila Gillespiejeva. Začel jo je škropiti z vnetljivo snovjo in jo zažgal. Zatem je ustavil dvigalo in izstopil. Pred begom je v dvigalo še zalučal molotovko in pobegnil. Dogajanje so posnele nadzorne kamere. Po krutem dejanju je odhitel v bratovo stanovanje, ki ga je prav tako zažgal, a tokrat na srečo ni bilo žrtev.

V nedeljo zgodaj zjutraj je šel na policijo in priznal zločine. Sosedje v bloku so bili šokirani zaradi grozljivega dejanja. Večinoma so žrtev označili kot dobro in prijazno poštarsko upokojenko, ki je rada delila otrokom bonbone.

www.24ur.com tudi video

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6384