V Tovarni dušika Ruše znova zagorelo

Datum 15.12.2011 20:13:11 | Kategorija: Slovenija

V Tovarni dušika Ruše je znova zagorelo. Manjši požar se je zanetil med rezanjem jeklene konstrukcije v tovarni. Gasilci so hitro posredovali in požar pogasili. Kolikšna je škoda na objektih, še ni znano.
opoldne okoli 16.30 je zagorelo v tovarniškem kompleksu dušika Ruše v občini Ruše, poročajo na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Požar se je vnel, medtem ko so delavci rezali del kovinske konstrukcije na zgradbi. Po sedaj znanih podatkih so posredovali gasilci PGD Ruše, PGD Smolnik, PGD Bistrica ob Dravi in JZZPR Maribor ter požar pogasili in počistili kraj dogodka. Uradni vzroki za požar in tudi materialna škoda še niso znani.

Sicer pa to ni prvi požar v omenjeni tovarni. Marca 2009 se je ogenj vnel v delovnem obratu. Pri mletju se je vžgal magnezijev prah. Zaradi hitrega odziva gasilcev takrat požar ni povzročil večje materialne škode. Nazadnje je v tovarni zagorelo oktobra letos, ko so delavci odstranjevali hladilne naprave na zgradbi. Posredovali so gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi ter požar pogasili.

Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-tovarni-dusika-ruse-zopet-zagorelo.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6383