V požaru umrla štiri tedne star otrok in njegova dveletna sestrica

Datum 20.11.2011 15:31:59 | Kategorija: Evropa

V požaru, ki je izbruhnil v družinski hiši v bližini hrvaškega Bjelovara, sta umrla dva otroka, stara štiri tedne in dve leti. Ogenj naj bi izbruhnil, ko je 20-letna mati z bencinom polila drva v peči.

Zjutraj okoli 7.40 je izbruhnil požar v družinski hiši v naselju Veliki Pašijan pri Garešnici, poroča Dnevnik.hr. V požaru sta umrla štiri tedne star deček in njegova dve leti stara sestrica. V trenutku, ko je zagorelo, je bila z njima 20-letna mati, ki se zaradi opeklin zdravi v Splošni bolnišnici Bjelovar.

Po neuradnih podatkih naj bi začelo goreti pri peči na trda goriva, in sicer ko je mati drva polila z bencinom. Gasilci so požar omejili in pogasili, točne okoliščine požara pa bodo znane po zaključku policijske preiskave.

VIR: http://24ur.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽURNAL

Bencin dolila na ogenj, umrla otroka

V hrvaškem naselju Veliki Pašijan se je zjutraj zgodila tragedija. 20-letna mati je z dolivanjem bencina na ogenj v družinski hiši povzročila požar, v katerem sta umrla dveletna deklica in štiri tedne star deček.

Mati je okoli 7.40 v peč družinske hiše naložila drva in jih zalila z bencinom. Nastal je ogromen požar in ognjeni zublji so v nekaj minutah zajeli celotno hišo. 20-letnica je takoj pobegnila iz hiše, saj so ji gorele lasje in obleka. Prišla je sorodnica in jo pogasila.

Medtem pa so v hiši ostali še dvoletna hčerka in enomesečni sin. Družina je poskušala rešiti otroka, a jim je to preprečeval ogenj, poroča 24sata.hr. Očeta obeh otrok pa takrat ni bilo v hiši, saj je šel na delo v bližnji gozd.

Ko se je vrnil domov, je zaradi šoka padel v nezavest. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v zdravstveni dom, medtem ko so mamo zaradi opeklin odpeljali v splošno bolnišnico.

GALERIJA: http://www.zurnal24.si/usodno-dolivanje-bencina-na-ogenj-clanek-140930

VIR: http://www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6349