Verižno trčili v gosti megli

Datum 16.11.2011 12:42:51 | Kategorija: Evropa

V verižnem trčenju 24 vozil na zagrebški obvoznici je bilo poškodovanih devet oseb, med njimi dve huje. Skoraj istočasno so na drugi strani trčili še trije tovornjaki in avto, poškodovan je bil otrok. Po besedah očividca je bilo kot v filmu.

Po nesreči

Na obvoznici nastaja zastoj. Gosta megla je bila tudi okoli 9. ure. (Foto: Hak)

Okoli 7.25 se je na zagrebški obvoznici pri odseku Ivanja Reka zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo po podatkih policije udeleženih okoli 20 avtomobilov in štiri tovorna vozila. Poškodovanih je bilo najmanj devet oseb. V travmatološko bolnišnico so prepeljali dve hudo in tri lažje poškodovane.

Skoraj istočasno so na istem odseku, a v nasprotni smeri, trčili trije tovornjaki in avto. Poškodovan je bil otrok, vendar verjetno lažje.

Policisti so še na kraju dogodka, nastajajo zastoji. Predvidevajo, da je bila za nesrečo kriva gosta megla, premajhna varnostna razdalja in hitrost.

Očividec: Trčilo je še več vozil

Po besedah očividca je bilo po nesrečah kot v filmu, ko se zgodi katastrofa. Po njegovih podatkih, ki se razlikujejo od policijskih, pa je bilo udeleženih najmanj 40 vozil, najmanj dve osebi pa sta huje ranjeni.

"S prijatelji smo našteli 26 poškodovanih avtomobilov," je dejal. Bil je ogorčen, ker je 20 minut po nesreči prišel en policist, medtem ko je prispelo šest reševalnih vozil.

www.24ur.com

Spomin na verižno trčenje pri Grosupljem je še vedno živ. Bodimo previdni in strpni v spremenljivih vremenskih razmerah.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6344