Gasilci so jih reševali iz zvite pločevine, za enega prepozno

Datum 10.11.2011 11:18:36 | Kategorija: Slovenija

Znane so podrobnosti prometne nesreče pri Trški Gorci, v kateri je umrl voznik avtomobila. Ta se ni mogel izogniti trčenju z avtomobilom pred seboj, nato ga je odneslo na nasprotni pas in tam je trčil v drug avtomobil.

Prometna nesreča - 3

V nesreči je mlajši od obeh voznikov umrl, še dva človeka pa sta bila poškodovana. (Foto: PGE Celje)

Pri naselju Trška Gorca se je včeraj pozno popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 23-letni voznik. Kot so sporočili s PU Celje, sta se v nesreči poškodovala še dva človeka.

Letos je na območju PU Celje v prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi, lani v enakem obdobju pa 17.

23-letnik je vozil po regionalni cesti od Planine proti Šentjurju, ko je pri naselju Trška Gorca dohitel pred seboj vozeči avtomobil, ki pa je upočasnjeval zaradi traktorja, ki se je vključeval v promet. Mladenič kljub sunkovitemu zaviranju ni uspel pravočasno ustaviti. Zaneslo ga je na nasprotni pas, po katerem je ravno pripeljal 31-letnik.

Vozili sta trčili, kar je bilo usodno za povzročitelja nesreče, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Huje se je poškodovala tudi njegova sopotnica, 31-letnik v drugem vozilu pa je bil lažje poškodovan. V nesreči so posredovali gasilci PGE Celje, ki so morali poškodovanca in umrlega rešiti iz zvite pločevine. Nudili so tudi pomoč reševalcem, posipali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja ter razsvetlili kraj nesreče.

Prometna nesreča - 1

(Foto: PGE Celje)


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6335