Moškega odnesla voda, Genova popolnoma razdejana

Datum 5.11.2011 20:14:31 | Kategorija: Evropa

Županja Genove je petkovo dogajanje v mestu opisala kot "cunami", zavrnila pa je kritike, da niso bili pripravljeni na obilno deževje, ki so ga napovedovali več dni. Nekateri predeli mesta so še vedno pod vodo. V dodanem videu si poglejte, kako moškega po ulicah Genove nosi podivjana voda.

Po silovitih poplavah, ki so v petek prizadele Genovo na severozahodu Italije, so v mestu danes prepovedali promet, zaprte pa so tudi šole, kjer imajo ob sobotah sicer običajno pouk. Po zadnjih podatkih je v neurju umrlo najmanj sedem ljudi, med njimi naj bi bili trije otroci. Številne ljudi še pogrešajo, lokalne oblasti pa so prebivalce pozvale, naj se zatečejo v višja nadstropja zgradb.

Županja Genove Marta Vincenzi je petkovo dogajanje v Genovi opisala kot "cunami", zavrnila pa je kritike, da mesto ni bilo pripravljeno na obilno deževje, ki so ga napovedovali več dni. Nekateri predeli mesta so še vedno pod vodo, po besedah županje je škode za več milijonov evrov. Vojska je danes na pomoč v ligurijsko prestolnico poslala inženirsko enoto.

V spodnjem videu si poglejte, kako voda po ulicah Genove nosi nemočnega moškega:


http://24ur.com/novice/svet/foto-in-video-moskega-odnesla-voda.html



Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6328