V trčenju minibusa in tovornjaka umrlo 14 ljudi

Datum 31.10.2011 12:06:51 | Kategorija: Evropa

Na severovzhodu Madžarske sta čelno trčila minibus in tovornjak, pri čemer je umrlo 14 ljudi. Voznik tovornjaka in edini preživeli z minibusa sta v kritičnem stanju. Vzrok za nesrečo še ni znan.

Nesreča se je zgodila malo pred polnočjo v noči na nedeljo na hitri cesti M43 med madžarskima mestoma Szeged in Mako blizu romunsko-madžarske meje.

Trčila sta manjši kombi oz. minibus in tovornjak, oba z romunskimi registrskimi tablicami. Na minibusu je bilo 15 ljudi, umrlo jih je 14. "Tovornjak, ki je prevažal les iz Romunije v Nemčijo, je zaneslo na nasprotni vozni pas, pri čemer je podrl ograjo, se prevrnil na bok in čelno trčil v minibus, ki je potoval iz španske Valencie v Bukarešto,“ je sporočila policija.

Edini preživeli potnik, ki je bil na minibusu, je v kritičnem stanju, v bolnišnici je tudi voznik tovornjaka, saj je utrpel hude poškodbe.

Policisti so zaradi suma povzročitve nesreče iz hude malomarnosti uvedli preiskavo. V Szeged pa so že prispeli štirje romunski policisti iz regije Timid, ki bodo identificirali žrtve.

nesreča na Madžarskem

nesreča na Madžarskem

Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-nesreci-na-madzarskem-umrlo-14-ljudi.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6322