Močno neurje v Italiji terjalo žrtve

Datum 26.10.2011 10:14:42 | Kategorija: Evropa

Severozahod Italije je zajelo močno neurje, ki z obilnim deževjem sproža poplave in plazove. Umrlo je pet ljudi, še osem pa jih pogrešajo. Napovedi vremenoslovcev niso obetavne.

Močno neurje, ki je povzročilo poplave in plazove, se je najhuje zneslo nad Ligurijo, kjer se je v bližini kraja La Spezia, v osrčju prelepe turistične destinacije Cinque Terre, zrušila hiša in pod seboj pokopala tri ljudi. V Vernazzi, eni od petih vasic, pa je visok val odnesel dve osebi, poroča italijanska La Stampa.

Ponekod je prekinjen cestni in železniški promet, posamezna območja, kot sta Brugnato in Borghetto Vara, pa so brez telefonskih zvez in elektrike. Reki Magra in Vara sta narasli in prestopili bregove.

Vernazza

V Vernazzi, eni od priljubljenih vasic Cinque Terre, je visok val odnesel dva človeka. (Foto: Mateja Klavs)

V La Spezii so na delu policisti, gasilci in številni prostovoljci, oblasti so pozvale k vojaški intervenciji. Ligurija pa bo verjetno razglasila izredno stanje.

A napovedi so črne. Oddelek civilne zaščite je namreč opozorilo pred slabim vremenom danes razglasil za severno Italijo, jutri pa naj bi se dež razširil še nad osrednjo in južno Italijo. Reševalne službe so v pripravljenosti, ljudi pa so pozvali, naj ostanejo doma.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6318