Zaradi požara v Slovenj Gradcu priprli eno osebo

Datum 18.10.2011 11:32:11 | Kategorija: SlovenijaPonoči je zagorelo stanovanje v Slovenj Gradcu. Vzrok še ni znan, v požaru pa so se tri osebe zastrupile z dimom. Nastalo je za najmanj 300.000 evrov škode. Eno osebo so policisti prijeli.
Okoli pol druge ure je v Slovenj Gradcu zagorelo stanovanje bloka v Tomšičevi ulici. Zaradi zastrupitve z dimom so tri osebe prepeljali v slovenjgraško bolnišnico. Požar, ki se je razširil na ostrešje, so slovenjgraški gasilci ob pomoči okoliških gasilcev pogasili v slabi uri, je povedal vodja gasilske intervencije Branko Smrtnik, ki je tudi poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline.
Gasilci so nato postavili požarno stražo, na kraju dogajanja pa so tudi policisti, ki opravljajo ogled. Vzrok požara še ni znan. Ker so bila poškodovana tudi druga stanovanja, je moralo 18 ljudi noč preživeti v Domu starejših občanov, nekaj pa se jih je zateklo k sorodnikom, poročajo na Upravi za zaščito in reševanje.

Požar je gasilo 45 gasilcev iz Slovenj Gradca, Starega trga, Šmartna, Pameče-Trobljega, Golavabuke in Turiške vasi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je v požaru po prvih ocenah nastalo za najmanj 300.000 evrov škode, policisti pa so v povezavi s požarom v jutranjih urah eni osebi odvzeli prostost.

Vir: 24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6307