Avtomobil odvzel prednost reševalcu na nujni vožnji

Datum 17.10.2011 11:32:19 | Kategorija: Slovenija

V Mariboru se je zgodila prometna nesreča, v kateri je starejši voznik osebnega vozila odvzel prednost in zaprl pot reševalcu na motorju. V trčenju se je reševalec hudo poškodoval, zaradi česar se zdravi v UKC Maribor.

Prometna nesreča reševalca na motorju - 2

(Foto: Zdenko Mlakar)

V petek popoldne se je v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri je 83-letni voznik osebnega avtomobila znamke Ford trčil v motorista nujne medicinske pomoči, ki je bil na nujni vožnji.

Prometna nesreča reševalca na motorju - 1

(Foto: Zdenko Mlakar)

83-letni moški iz Maribora je vozil osebni avtomobil Ford puma po Fochovi ulici v Mariboru, iz smeri Framske ulice proti Ljubljanski ulici. V križišču s Ljubljansko ulico je zaprl pot 30-letnemu vozniku motornega kolesa BMW R 1200 RT iz okolice Maribora, ki je po prednostni Ljubljanski cesti pravilno pripeljal iz njegove leve. Voznik motornega kolesa - reševalec nujne medicinske pomoči je bil na nujni vožnji, pri tem pa je uporabljal zvočne signale in svetlobne znake.

Voznik motornega kolesa je trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila in padel preko pokrova motorja osebnega avtomobila na vozišče. Hudo poškodovanega reševalca so njegovi kolegi prepeljali v UKC Maribor, kjer je bil operiran.

Mariborski gasilci so zavarovali kraj nesreče, z vpojnim sredstvom očistili iztekle tekočine, odklopili akumulator na vozilu, očistili cestišče in odpeljali motorno kolo s kraja nesreče.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti pa bodo policisti zoper voznika osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Prometna nesreča reševalca na motorju - 3

(Foto: Zdenko Mlakar)


www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6304