Eksplodirala plinska jeklenka; ena oseba poškodovana

Datum 11.10.2011 18:35:31 | Kategorija: Slovenija

V stanovanjskem bloku v Kočevju je eksplodirala plinska jeklenka in izbruhnil je požar. Ena oseba je utrpela opekline, zato so jo s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Nastala je tudi večja materialna škoda.

Okoli 16. ure je v stanovanju stanovanjskega bloka v Ulici heroja Marinclja v Kočevju eksplodirala plinska jeklenka, zato je izbruhnil požar. Pogasili so ga gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kočevje, ki so jeklenko tudi odnesli na prosto.

V eksploziji je ena oseba utrpela opekline po zgornjem delu telesa in po okončinah, zato jo je helikopter prepeljal v ljubljanski klinični center. Nastala je tudi večja materialna škoda.

Na PU Ljubljana so za 24ur.com potrdili, da so bili o dogodku obveščeni. "Po do zdaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je v enem od stanovanj stanovanjskega bloka prišlo do eksplozije. Pri tem je ena oseba (stanovalec) utrpela poškodbe in je bila s helikopterjem odpeljana v ljubljanski klinični center," so zapisali.

Policisti in kriminalisti glede okoliščin eksplozije še zbirajo obvestila. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6294